Pregled programa koje nudimo

Home Forward nudi niz povoljnih mogućnosti stanovanja žiteljima Portlanda, Greshama, Fairviewa, Troutdalea i diljem Okruga Multnomah. Naš prioritet je da osobama koje imaju niske prihode, invaliditet ili posebne potrebe omogućimo siguran i pristojan smještaj.

Home Forward nudi više od 6.000 stanova u zakup, što uključuje i 2.600 stanova u javnom smještaju i oko 8.700 vaučera za pomoć u plaćanju najamnine za Grupu 8 (Section 8). Smještaj nudimo pojedincima, obiteljima, osobama s invaliditetom ili posebnim potrebama, kao i starijim osobama koje ispunjavaju uvjete u svezi s visinom prihoda za program u kojem žele sudjelovati. Pored toga, Home Forward surađuje s više od 100 lokalnih agencija koje djeluju u javnom, neprofitnom i privatnom sektoru. Ove agencije pružaju financijske usluge, edukaciju, programe u svezi s uporabom opojnih sredstava, programe za mlade, tečajeve za zapošljavanje i stjecanje životnih vještina.

Ako želite dobiti pomoć na vašem vlastitom jeziku putem telefona, nazovite (503) 802-8521 i ostavite vaše ime i prezime i broj telefona. Naše osoblje će vam se javiti u roku od dva radna dana.

stambene ZAJEDNICE

Home Forward ima širok portfolio zajednica za stanovanje diljem Oblasti Multnomah, koji se mogu uzeti u najam po cijenama koje su daleko niže od onih na tržištu. Ovi stanovi su različite veličine i mogu biti od garsonjere do petosobne kuće u nizu. Većinom ovih zajednica upravljaju neovisne tvrtke koje su pod nadzorom Home Forward-a.

Neki od naših stanova su dio javnog smještaja, a njih direktno subvencionira «U.S. Department of Housing and Urban Development» ili skraćeno «HUD» (Američko ministarstvo za stambena pitanja). Također su pod upravom Home Forward-a. Iznos najamnine za stanove u javnom smještaju je oko 30 posto ukupnog iznosa korigiranih mjesečnih prihoda domaćinstva.

Ako želite više informacija o našoj ponudi za stanovanje na engleskom jeziku, kliknite ovdje.

POMOĆ U PLAĆANJU NAJAMNINE

Program pomoći u plaćanju najamnine za Grupu 8 koji nudi Home Forward omoguje žiteljima s niskim prihodima da iznajme stambenu jedinicu od privatnog vlasnika koji prihvata vaučere za pomoć u plaćanju najamnine. Sudionici sami pregovaraju iznos najamnine koju će plaćati, a Home Forward pokriva dio njihove mjesečne najamnine, što ovisi od prihoda sudionika u programu i veličine njihovog domaćinstva. Home Forward također koordinira druge vrste pomoći u plaćanju najamnine u suradnji s drugim agencijama, uključujući kratkoročnu pomoć, pomoć stanarima s invaliditetom i pomoć vojnim veteranima.

Ako želite više informacija o pomoći u plaćanju najamnine na engleskom jeziku, kliknite ovdje.

USLUGE

Home Forward nudi više od krova nad glavom. Znamo da poteškoće koje postoje zbog niskih prihoda, invaliditeta ili posebnih potreba nisu samo poteškoće da se omogući povoljan smještaj. Našim stanovnicima treba obrazovanje, neovisnost i podrška kako bi mogli biti produktivni članovi zajednice. Usluge koje nudi Home Forward pomažu stanovnicima da ispune svoje ciljeve.

Ako želite više informacija o našim uslugama podrške na engleskom jeziku, kliknite ovdje.